RSS

Hello world!

Posted on

Dziś przygotujemy wielki garnek kurczaka curry z warzywami. Nakarmimy nim dużo gości albo zamrozimy w niewielkich pojemniczkach na później. Uwaga, wegetarianie: po usunięciu z przepisu kurczaka powstaje znakomite i smaczne danie jarskie!

Naszykuj warzywa, ofiaruj Cthulhu. Paprykę i cukinię umyj, cebulę obedrzyj ze skóry. Fhtagn!

Losowo wybrany słoik sosu Patak’s, chuda śmietana (dbamy o linię!) i pomidory po zmieszaniu stworzą Przedwieczną Breję.

Na zdjęciu widoczny jest sos Tikka Masala, ale mnie osobiście bardziej smakowała wersja potrawy z Mild Curry.

DIE, GANESH. SRSLY, DIE.

Wrzask oblewanych wrzątkiem warzyw cieszy uszy Pana.

WHERE IS YOUR GOD NOW?

Ten fragment wprost uwielbiam!!!!!! ❤ :*

Osoby nieposiadające blendera mogą po prostu pokroić pomidory na małe kawałki!

Do krojenia warzyw Cthulhu poleca superostry nóż Victorinox Pikutek (hat tip to ^leslie, ^claygirl i ^kya, obyście zostali zjedzeni na pierwsze danie). Nadaje się również doskonale do cięcia skóry, mięśni i ścięgien.

Wymogi formalnoprawne zmuszają do zastąpienia mięsa z oryginalnego przepisu drobiem.

Smażu! Duszu! Gotu! Ia! Ia! Ia!

WTF I don’t even

Podarunek od kolegi, który pojechał do ośrodka Bon Children’s Home w północnych Indiach opiekować się sierotami-uciekinierami z Tybetu. Oprócz smaku i aromatu przyprawy te zawierają więc dużo szlachetnych intencji i dobrego serca. Desekracja takich pięknych uczuć to krwawy miód na czarne serce Cthulhu.

Przyprawy dosypujemy w dużej ilości i bezmyślnie, wszystkich po trochu. Come on, it’s a whitey pretending to cook Indian! Ja na przykład z prezentowanego zestawu dosypałem najwięcej kurkumy, bo ma ładny kolor i ślicznie pachnie.

Why? Why? BECAUSE FUCK YOU HUMANS, THAT’S WHY! 

I gotowe! Podawać z ryżem basmati, czerwonym wytrawnym winem i świeżo zerwanymi główkami szczeniąt. Smacznego!

Reklamy

53 responses »

  1. Tylko co tam robi R2D2?

  2. Aż sprawdziłem. Mój na gospodarstwie nóż typu „ten ostry” to też Victorinox. Tylko, że bez ząbek i z rączką czarną jak serce pana.

  3. hm, ale to jak dokładnie Przedwieczną Breję zrobić? ile czego?

  4. Starałem się, żeby wszystko było na zdjęciach. Pomidorki, sos i śmietanę mieszasz w garze do uzyskania jednolitej masy.

  5. A ilościowo jak na zdjęciach: pięć średnich pomidorów, mała śmietana, duży sos, trzy papryki, dwie cebule, trzy cukinie.

  6. Wygląda na to, że powinny być dwie wersje przepisów – z inkantacjami oraz dla nerdów („śmietana, lepiej wlać trochę gorących pomidorków do pudełka i dopiero taką do garnka – ominiesz ryzyko farfocli w sosie”)

  7. ale cały ten sos ze słoika?

  8. Tak, calusieńki. Nic się nie marnuje.

  9. Jak zamiast śmietany jogurt, to będzie zdrowiej, nie

  10. toż chuda śmietana! #bezprzesady

  11. Ale jogurt smakuje całkiem inaczej i słabo znosi obróbkę cieplną. No i nikt nie powiedział, że ma być całkiem zdrowo. Może jeszcze masła i jajek nie jadać?

  12. Właśnie że jogurt jest PYSZNY

  13. Jogurt, jogurt… A, to coś, czym można zalewać maliny, jak przypadkiem zabraknie śmietanki? NOPE.

  14. A ile to jest „dużo gości”? Przez ile podzielić, żeby było dla sześciu osób?

  15. Umm… Ta ilość składników zmieściła mi się do czterech niewielkich pojemniczków ok. 1 l każdy, z których każdy starcza na dwa posiłki, do tego resztę zjadłem dziś, więc wychodzi, że to porcja na ok. 9 osób. Czyli dzielisz przez trzy, mnożysz przez dwa.

  16. ja to na pewno zrobię, bo i tak regularnie robię podobne, tylko bez sosu i bez ryżu basmati, ale papryka, cyc kurzy, cukinia, pomidory ciągle na patelni

  17. Tym, którzy nie lubią stać nad zlewem z czajnikiem w ręku (niektóre rodzaje pomidorów są oporne) polecam nacięcie skórki i wrzucenie do garnka z gotującą się wodą aż skórka zacznie odchodzić.

    A kurkuma leczy raka!

  18. A w ogóle to zdecydowanie czuć, że na stronie hihawa.pl płacą opisywaczom od słowa, jest to wyraźnie wyczuwalne, po zobaczeniu tej strony. A w szczególności opisu, który wygląda tak, jakby był napisany z myślą o tym, żeby był jak najdłuższy. Prawdopodobnie dlatego, że autor otrzymuje zapłatę w zależności od długości tego co napisał w opisie produktu, który opisuje.

  19. Papryka słodka czy ostra?

  20. Ta duża jest słodka, ta mała – ostra.

  21. Gdzie taką figurkę wyczaić?

  22. Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!

    Zaiste wyborne.

  23. Czy można gdzieś dostać Pikutka z obsydianu? Wydaje mi się, ze będzie lepszy do pracy z podrobami…

  24. nie gotuję, ale popłakałam się 😀 bez wątpienia najlepszy blog kulinarny, z jakim miałam do czynienia 🙂

  25. litrowe słoiki to nie są znowu takie małe słoiki… :C

  26. Co by na to powiedział profesor Tombak? 😉

  27. Ha, też kupiłem ostatnio któryś z dużych słojów Pataka (taki jadowicie żółty… hm… Hastur?). I Pan spożył, i stwierdził, że jest to dobre.

  28. Pawła J. Już raczej nie zobaczymy na blogu. Należy ostrożniej dobierać słowa, Panie Pawle.
    Blog – fantastisch! Więcej!

  29. zajebista maskotka kota
    hgdzie mozna taka kupic?

  30. Me wants more!

  31. @: AK47

    To Catbus. Wyguglaj, ściągnij, podziękuj.

  32. zajebista maskotka kota
    hgdzie mozna taka kupic?

    W Japonii 😦

  33. Maskotka to nie kot, to KOTOBUS z filmu „Mój sąsiad Totoro” 🙂
    Świetny pomysł na blog.

  34. armatus: takie figurki dostajesz w liczbie sztuk sześciu w grze Call of Cthulhu: the Card Game http://boardgamegeek.com/image/1040735/call-of-cthulhu-the-card-game (maskotka kupowana oddzielnie :D)

  35. rewelacja, więcej więcej, pożądam więcej przepisów!

  36. Bardzo smacznie wygląda 🙂

  37. A oryginalnie w przepisie mięsko jakie było? Coś wedle gustu Przedwiecznych, np. człowieczyna?

  38. Jakaś breja wyszła, osobiście uważam, że obieranie pomidorów ze skóry jest dla lalusiów.

  39. Popłakałem się 😀 Przepona mnie boli.

  40. CichyMordercaDymTytoniowy

    Mój Bóg, Wielki Pasta, tego nie pochwala, ale ja to zrobię!

  41. Nigdy nie sądziłam, że to powiem: zacznę gotować.

  42. genialne! 🙂 czekam na wiecej 🙂

  43. Osobiście wbiłbym do tego 1-2 jajka, danie będzie bardziej kremowe.
    Czekam na więcej!

  44. Po co to jedzenie ma być zdrowe?! Chcecie dożyć nadejścia Przedwiecznego?!
    Muszę spróbować ten przepis, brzmi smakowicie 😀

  45. Pingback: Weekend z Facebookiem – 2011-09-05 – 2011-09-11 | GamesFanatic.pl

  46. i pikutek! no no. kultowy nóż 😀

  47. Hmm, no więc jak na przepis dla samotnych i zapracowanych, to trochę dużo zmywania, szczególnie kuchenki, jak Przedwieczna Breja wykipi z przymałego garnka. No i coś dziwnego z proporcjami, niby trzymałam się przedstawionych, a jednak warzyw z mięsem mama nieproporcjonalnie mało w stosunku do ilości Brei, cóż ja z nią teraz zrobię. I jakaś taka rzadka ona jest, może trzeba było odlać sos z pomidorów?

  48. Ale dobre było, szczególnie z moją drobną modyfikacją polegającą na zamarynowaniu mięsa w przyprawach dzień wcześniej

  49. To ja nie wiem, hm.

  50. właśnie odkryłam tego bloga! łaaa, Cthulhu rządzi 🙂 i jego smaki 🙂
    blog rozłożył mnie na łopatki :)) będę tu siedzieć 🙂
    pozr

  51. Lurkerka_Borgia

    @rzadka breja
    Można zagęścić paroma łyżkami mąki kukurydzianej.

  52. Ogórek mjelonę *3*

    Ładna korrba, stary xDD

Skomentuj :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: